lunes, 10 de noviembre de 2008

Els nostres estatuts oficials

Amb la denominació d'associació canina didàctica cultural Metalcan´s sense anim de lucre amb seu social al c/ Europa ( Tarragona) de durada indefinida, amb ambit d´acciò a nivell local, estatal o Internacional amb l'objectiu de protegir, reinserir i defensar als gossos i els propietaris i profesionals responsables. Així com oferir una segona oportunitat a gossos anteriorment abandonats, i fomentar la seva correcta reinserció en la societat, informar i realitzar actes culturals, i dona una petita ajuda a persones amb problemes diversos mitjantçan la companyia o la col- laboraciò amb gossos . Aixì com desmitificà els erronis conceptes i prejudiçis que es tenen vers els animals de companyia denominats injustament per llei potencialment perillossos per pertanya amb una o un altre raça canina. proclamem els següents estatuts en reunio d ´assemblea general.

1.- lluitar contra les injustícies contra als animals i els seus propietaris responsables, difondre missatges d'abandó zero, i oferir totes les ajudes que ens siguin possibles. Així com realitzar tot tipus d'activitats culturals i educatives perquè el nostre missatge arribi a la major quantitat de persones possible i la societat es conscienciï que l'educació i la cultura és la base d'una bona relació, gossos - persones.

2. - Fomentar la correcta convivència entre espècies i esmentá La importància que hi ha que tots els ciutadans aprenguin a conviure amb els gossos i que se'ls donin els tractes adequats i acords amb el segle XXI.

3.- oferir una segona oportunitat a gossos que anteriorment hagin estat abandonats, o que s'alberguin en altres associacions, protectores, centres mitjançant col-laboracions mutues entre diverses entitatats.I oferir als gossos indiscriminadament denominats potencialment perillossos l ´oportunitat de demostrar que no ho son per naturalessa, si no per mala manipulaciò o carençia d´educacciò canina.

4. - l’associació acollirà una quantitat de gossos d'acord amb les possibilitats de manutenció qualitat de vida dels animals i espai disponible, en cap cas servirem d´alberg o de centre de recollida, el nombre de gossos serà limitat i nomès ens encarregarem fisicament d´animals que considerem aptes per cumplir una funciò optima dins l´associaciò . Tots els animals sota la nostra tutela gaudissin del privilegi de sentir-se estimats, respectats, ser útils estar bé alimentats. No acollirem mes gossos dels que ens sigui possible cuidar ensinistrà o educà adequadament. Ni tampoc realitzarem cap servei de recollida ni retirada de gossos de particulars que ja no els vulgin o de gossos o que estiguin abandonats pel carrer.

5 - Des de L'associació canina didàctica cultural Metalcan´s volem actuar com ajuda social i promocionarem i desenvoluparem activitats de tot tipus encaminades a l'educació, assessorament de propietaris i defensa dels animals i cooperarem amb totes aquelles entitats públiques, privades, associacions, club de raça, federacions, persones físiques, etc. etc. . Que considerem oportunes que siguin afins a les nostres causses .

6- Els actes promoguts des de la nostra associació seran totalment culturals, informatius, participatius, i educatius i seran acords amb el règim econòmic que anem obtenint amb un clar objectiu, fomentar el respecte i la convivència amb els animals. I per consegüent intentar elevar el nivell cultural de la societat en qüestions caninas i l'acceptació sense marginació de tots els gossos equilibrats i educats de les nostres ciutats i dels seus propietaris responsables i conscienciats. Des de l'associació desitgem promoure la integració intel·ligent a la societat, de tots els gossos promoure unes lleis, que no siguin discriminatòries per races, grandària, morfologia o color de pèl, si no per la perillositat real o no, de cada individu en concret, i promourem la no marginaciò dels bons ciutadans amb gossos de las nostres ciutats .

7.- donarem suport s als propietaris responsables de cuansevol tipus de gos, pro donarem prioritat al propietari responsable de gossos anomentas per llei potecialment perillossos per que creiem que no han de ser marginats ni per tenir gossos de races per desconeixement denominades perilloses, ni per tindre aquest tipùs d'animals de companyia en condicions òptimes de salubritat, cures i educació i amb la seva cartilla al dia i tots el requisits establerts, ja que el propietaris responsables han de tenir els mateixos drets i responsabilitats que qualsevol altra ciutadà respectable i respetuòs . Per que en el cas dels gossos erroneament denominats perillossos com esta comprovat i ratificat per experts i estudis cientifics, la raça del gos no és indicatiu de perillositat, però si la implicació del criador i del propietari a l´hora de la socialització ,educació i manipulació de l´exemplar, per aixo creiem que amb aquest aspecte el propietaris i els criadors responsables han de tenir un drets de la mateixa manera que tenen uns deures com a ciutadans i /o propietaris . L´ associació canina didáctica cultural metalcan´s no creu en races perillosses, però si en individus de l'espècie canina amb propietaris poc conscienciats que per desconeixença no manipulan n i aquest ni dáltres animals com correspon, culpa per la cual els gossos són acusats sense cap ni peus i els propietaris responsables son injustament marginats com els seus animals de companyia per actes d´altres persones que no haurian de gaudir de la companyía ni d´aquest tipus de gossos, ni de cap altre, sense unas minimas nocions de quina es la manera adecuada de gaudi de la companyia d´un gos..

8. -Volem Informar sobre el respecte que mereixen tots els gossos, tots els animals i fomentar el respecte cap a les persones per una bona convivència mútua entre espécies .

9.- Informarem sobre les responsabilitats ètiques, cíviques i legals per una correcta convivència entre gossos i amos cívics amb, la resta dels ciutadans els hi agradin o no el gossos.

10.- Defensarem i oferirem suport a tots els gossos així com als seus propietaris responsables. I ajudarem a promoure lleis dignes en favor dels gossos i els seus propietaris concienciats. lluitarem per que tots els propietaris responsables de gossos siguin iguals vers la llei. Tots amb els mateixos drets i deures sense discriminacions, per que las lleis actuals no afavoreixen, ni ajuden, ni benefician de cap manera al propietari responsable vers al propietari que no ho es, cossa que no es justa amb els ciutadans bones persones, concienciats i amants dels animals d ´un pais desenvolupat com es supossa que es el nostre i que dona pas a mals entessos de tot tipus, i no ajuda a difereçia al bon propietari, d´aquell que no ho es .

11.-Lluitarem contra qualsevol tipus de vexació en contra dels gossos i denunciarem qualsevol tipus d'acte il·lícit, o d'abusos comès contra els gossos o els seus amos responsables.

12.- Fomentarem l'abandó zero, i promourem una llei de esterilitzacions o castracions de gos, adequades, justes, intel·ligents i no discriminatòries ni perjudicials per la salut o psique dels animals, no creiem justa una llei que obliga a esterilitzà a tots el gossos nascuts a Catalunya o al reste de l´estat, per culpa de altres cosses que poc tenen a veure amb el problema real de l´abandó i la inconsciència de las persones, ni per que els gossos pertanyin amb una o altre raça canina .

13.- Fomentarem la tinença responsable de gossos i informarem sobre les cures que precisen. Aixi com Informarem sobre les compres compulsives d'éssers vius i el greu error que supossa comprar o adoptar un gos sense meditar-lo amb anterioritat així com promouren les proves de ADN, per identificar tots els gossos independentment de la seva raça o encreuement .

14.- donarem suport per la conservació el foment i el desenvolupament correcte de tots els gossos de pura raça, i assessorarem a futurs propietaris.

15.- Fomentarem una correcta informació respecte als gossos de les races denominades per llei potencialment perillosses i donarem prioritat a aquest tipus de races en qualsevol activitat didactica cultural o informativa a realitzar des de l'associació, aixi com serán els tipus d´animals de pura raça que col-laboraran mes estretament amb la imatge i el treball de l ´associaciò.

16.- Oferirem ajudes socials i/ o terapèutiques a persones, mitjançant gossos ensinistrats o entrenats per a diverses fins i Promourem, fomentarem, canalitzarem, i donarem suport a regular l'ús terapèutic i científic de les teràpies assistides per animals.

17.- Realitzarem actes culturals de tot tipus, esdeveniments, certàmens, concerts, jornades,exposicions etc... etc... actes de tota mena i participatius, per a donar a conèixer la nostra labor i arribar al màxim públic possible, segons las ajudes, colaboracions, i patrocinis que anem reben.

18.- Cap gos podrà ser mai abandonat, cedit, venut, llogat a terceres persones per part del/ la seu nou propietari ni tampoc podrà utilitzar-lo en cap tipus d'espectacle sense el vist i plau de l´associaciò. En cas contrari l'associació prengués les mesures legals pertinents.

19.-Qualsevol propietari que accedeixi a dur-se un gos de la nostra associació, es compromet a donar-li les cures adequades i a conviure amb el fins a la seva defunció. Només en cas de defunció o negligència clara del propietari, l'associació tornarà a fer-se càrrec del gos en el temps establert, l'associació no es responsabilitza de la manipulació inadecuada del propietari una vegada el gos hagi sortit de les nostres instal·lacions i hagi passat un període d'avaluació anual.

20.- En cas de persones amb algun tipus de minusvalidesa, en les quals no pugui fer-se càrrec per si mateixa del gos, serà obligatòria una altra persona de l'entorn familiar que s'encarregui de les necessitats i les cures bàsiques del gos i en cas d'ésser de raça considerada per llei potencialment perillosa, haurà de constar com titular, propietari i cuidador de l'animal i obtenir la respectiva llicència.

21.- L'adopció d'un gos de la nostra associació serà gratuïta, encara que el futur propietari haurà de córrer amb tots les despeses que l'adopció li pugui ocasionar, inclosos els veterinaris, les llicències documents, el trasllat de l'animal,identificacions, i el període d'adaptació gos-amo en cas de viure en una altra ciutat, o el que sigui preciss . No cedirem cap gos sense abans avaluar al futur amo o cuidador i saber el grau de compatibilitat d'ambdós.

22.- Els gossos de l´associaciò seran animals que els seus amos ens cedeixin lliurement,, que siguin abandonats amb altres centres per qualsevol motiu i creguem siguin aptes per a realitzar una labor dintre de l'associació, animals als quals els donarem l'oportunitat de ser reinserits en la societat com gossos d'utilitat, companyia, ajuda social o terapèutica depenent de la demanda . O comprats a profesionals .

23.-Els beneficis que eventualment es puguin obtenir pel desenvolupament d'activitats o esdeveniments de l'associació es destinessin a esdeveniments de la mateixa naturalesa, o a l'obtenció d'una seu social mes amplia amb les condicions mes adequades com seu de l'associació canina didactica cultural Metalcan´s, des de la qual poder oferir millors serveis d'ajudes a persones i gossos. així com els eventuals beneficis també estaran destinats a realitzar els contractes laborals pertinents de qualsevol treballador que sigui necessari pertanyi o no a l´entorn de l´associació.

24.- Cooperarem amb qualsevol entitat, federació, club, societat canina, protectora, associació pública, o privada, o persona física professional del sector o no, que creguem pertinent i que pugui ajudar-nos a aconseguir els nostres objectius de protecció canina i ajud social, a curt o llarg termini.

25.- Els estatuts de L'associació canina didactica cultural Metalcan´s poden ser modificats per la junta directiva una vegada constituïda legalment l'associació i en benefici d'aquesta mitjançant reunió o assemblea general, o a petició del president/a si es dóna el cas.


Nun d´inscripciò 37606
19 septembre 2008

No hay comentarios: